Marcato Atlas 150 Erişte Makarna Makinası, Mavi
Marcato Atlas 150 Erişte Makarna Makinası, Mavi
Marcato Atlas 150 Erişte Makarna Makinası, Mavi
Marcato Atlas 150 Erişte Makarna Makinası, Mavi

Marcato Atlas 150 Erişte Makarna Makinası, Mavi (11424.5000020021)

0,00
Marka : MARCATO
İndirim Oranı : %29 İndirim
Fiyat : ₺1.300,00  + KDV
İndirimli : ₺920,00  + KDV
KDV Dahil : ₺1.085,60
₺132,59 'den başlayan taksitlerle

Marcato Atlas 150 Erişte Makarna Makinası, Mavi

Marcato Atlas 150 Erişte Makarna Makinası, Mavi

Marcato Design serisinden Atlas 150 Mavi Color, kullanımı, işlevselliği ve tasarımı birleştiren, genç ve modaya uygun bir stile sahip renkli makarna makinesidir.
 Atlas 150 kırmızı Color mutfağınızın dekoruna kolayca uyum sağlayacaktır.
 Ev yapımı taze makarna yapmak için en popüler makine.
 Made in Italy Tasarım Simgesi.
 Atlas 150 ile geniş aksesuar yelpazesi sayesinde lazanya, fettuccine, tagliolini ve diğer 12 makarna şeklini kolayca yapabilirsiniz.

Marcato Atlas 150 Color Ürün Özellikleri;

Atlas 150 mavi Color ile 3 makarna şekli hazırlayın: lazanya, fettuccine (6 mm) ve tagliolini (1,5 mm).
 Makine , tamamı ev yapımı olan yeni ve farklı makarna şekilleri yapmak için ayrı olarak satılan çeşitli aksesuarlarla birlikte kullanılabilir .
 Atlas 150 Color, farklı hamur kalınlıkları elde etmenizi sağlayan 10 konumlu bir düzenleme düğmesi ile donatılmıştır: 0 numaralı konumda 4,8 mm'den 9 numaralı konumda 0,6 mm'ye.
 Atlas 150 Color, makarna makinesini çalışma yüzeyinize sabitlemek için bir kelepçe ve renkli tutamaklı kullanışlı bir tutacak ile birlikte gelir.
 İşinizi kolaylaştırmak ve hızlandırmak için, Pastadrive motorunun hızlı bir şekilde takılabilmesi için bir süngü bağlantı parçası ile donatılmıştır.
 İstediğiniz Zaman Pastadrive motorunu Satın alarak ilave edebilirsiniz.
 Marcato, sağlığınızı ve Wellness konseptini hesaba katar: bu makine anotlanmış alüminyum alaşımdan yapılmıştır, böylece hamur üzerinde metal kalıntısı bırakılmaz.

Atlas 150 Makarna Makinesi Ölçüler;

  • Uzunluk        : 200 mm
  • Genişlik       : 200 mm
  • Yükseklik      : 155 mm
  • Ağırlık        : 1.375 kg
  • Atlas 150 Renk : Mavi
  • Ürün Menşei    : İtalya

Makarna Hamurunun Hazırlanışı;

  • İçindekiler: 500 gr yumuşak buğday unu ve 5 yumurta 1 bardak su.
  • Lezzetli bir makarna için 250 gr yumuşak buğday ununu 250 gr sert buğday unuyla karıştırınız.
  • Tuz katmayınız! Unu bir kaba alıp yumurtaları ortasına deviriniz.
  • Yumurtaları bir çatalla karıştırıp tamamen unla karışmasını sağlayınız.
  • Elde edilen hamuru tamamen homojen kılıp kıvamına getirinceye kadar elinizle yoğurunuz.
  • Eğer hamur çok sertse su ,çok yumuşaksa un ekleyiniz.
  • Tam kıvamında bir hamur asla parmaklarınıza yapışmamalıdır.
  • Hamuru kaptan çıkartıp hafifçe unlanmış bir masa üzerine koyunuz.
  • Gerekli görüldüğü taktirde hamuru ellerinizle yoğurmaya devam ediniz ve küçük parçalar halinde kesiniz.
  • Bir tavsiye; buzdolabından henüz çıkarılmış yumurtaları kullanmayınız!

Marcato Atlas 150 Makarna Makinesi Nasıl Kullanılır;

Makarna Nasıl Yapılır;

  • İki düz silindirin tamamen açık olması için makinenin ayar düğmesini 0 numaraya ayarlayın.
  • Silindirlerden bir top hamuru besleyin ve krankı saat yönünde çevirin.
  • Makarna yaprağının her iki tarafına hafifçe un serpin ve ikiye katlayın.
  • Makarna yaprağını, makarna yaprağı uzun ve şekli düzgün olana kadar 5-6 kez tekrar düz silindirlerden geçirin.
  • Makarna yaprağını ikiye kesin ve her bir parçayı hafifçe iki tarafına un serpin.
  • Ayar düğmesini 1 konumuna getirin ve makarna yaprağını yalnızca bir kez geçirin;
  • Ardından ayar düğmesini 2'ye ayarlayın ve makarna yaprağını bir kez daha geçirin;
  • Ardından, ayar düğmesini 3'e ayarlayın
  • İstenen kalınlığa ulaşıncaya kadar bu şekilde devam edin.
  • Önerilen kalınlık ayarı fettuccine için no. 6 ve tagliolini için no. 7'dir.
  • Makarna yaprağını çapraz olarak yaklaşık 25 cm uzunluğunda parçalara kesin ve üzerine hafifçe un serpin.
  • Krankı istenen kesme tipine karşılık gelen deliğe yerleştirin.
  • Krankı saat yönünün tersine çevirin ve aynı anda makarna yaprağını seçilen makarna türü için kesme silindirlerinden geçirin.
  • Makarnayı özel çubukla alıp Hamur Kurutucuya'ya aktarın.
  • Makarna, sıcaklık ve neme bağlı olarak yaklaşık 5-6 saatte kurur ve daha sonra uygun mutfak kaplarında saklanabilir.
  • Daha lezzetli makarna için yumuşak buğday ve durum buğdayı ununu karıştırın;
  • Makinenin merdanelerini aralarında biraz hamur besleyerek temizleyin;
  • Taze kesilmiş makarnayı tüketebilir veya kurutabilirsiniz. 
  • Hamur kurutucu ile eşit şekilde kurutmanıza yardımcı olur.
  • Ev yapımı makarnayı kurutulmuş veya dondurulmuşsa 1 aydan fazla saklamayın;
  • Ev yapımı makarna hamuruna tuz eklemeyin.
  • İtalya'da kaynar suya tuz eklenmektedir!
Benzer Ürünler
Sosyal Medya Paylaş
Paylaş
.